טרייד-אין: טיפים לניהול מו"מ נכון

לפני שמחליפים משומש בחדש - איך להתמקח על מחיר רכב ומה כדאי לזכור לקראת העסקה?

אז החלטת למכור את הרכב הישן שלך, אחרי התלבטות ארוכה.

כמובן שאפשר למכור את הרכב בשוק המשומשות הפתוח - אבל אין לך הרבה זמן להתעסק עם זה, אתה חושש מאנשים שאינך מכיר, ומעדיף לנהל מו"מ עם גוף גדול ואמין שלא יוכל להיעלם לך פתאום עם האוטו (או הכסף). אז הנה כמה עקרונות שימושיים וחשובים לקראת ביצוע עסקת טרייד-אין (Trade-in) על האוטו הנאמן שבו נהגת כבר שנים:

1) בדוק שזה הזמן הנכון - יש עונות חמות ועונות 'מתות' למכירת רכב משומש או לביצוע טרייד-אין משתלם. בחורף, אנשים נוסעים יותר ברכב אבל אולי מטיילים הרבה פחות בסופי שבוע, ולכן בעונת האביב והקיץ נמכרות יותר מכוניות. לפעמים, דגם מסוים נמכר טוב בגלל שיש מחסור בשוק, וכמה חודשים אחר כך - השוק מוצף ממנו. לקראת החגים, אנשים צריכים את הרכב כדי לנסוע למשפחות רחוקות. כשמחיר הדלק עולה, אנשים מעדיפים דגמים חסכוניים. ביולי-אוגוסט בעלי מכוניות רבים יוצאים לחופש עם כל המשפחה וציוד לטיולים, וזקוקים לרכב גדול יותר. יש גם תקופות שבהן הקונים מחכים חודשים ספורים למעבר לקראת שנת הדגם הבאה.

2) צרף את כל המסמכים - זה הזמן לפשפש במחסן ולמצוא את כל ניירות הרכב הרלוונטיים, כולל בעלים קודמים, מסמכי טיפול ברכב ("ספר טיפולים" מהמוסך), קבלות על החלפת חלקי חילוף לרכב, ביטוחי רכב (חובה, מקיף, צד ג'), טסטים, קבלות של מכוני רישוי, קבלות מוסך ואישורים שונים. אם יש בידך את כל המסמכים, עסקת הטרייד-אין לרכב החדש שלך אולי תהיה יותר נעימה, קלה וזולה.

3) ניקוי רכב מקיף לפני מכירה - אל תביא את הרכב המאובק והמלוכלך כפי שהוא היום. העבר אותו ניקוי רכב רציני ומקיף במכון רכב מקצועי, כולל קירצוף פנימי וחיצוני, הסרת ריחות לא-נעימים (במיוחד אם אתה מעשן ברכב), החלפת שטיחים קדמיים ואחוריים, ואפשר אפילו לשקול תיקון צבע או צביעת הרכב מחדש.

4) הערכת מחיר - כמובן שצריך לבדוק במחירוני רכב את המחיר העדכני של הרכב שלך, אבל אפשר גם לבדוק בכמה מגרשי מכירת רכב את מחיר השוק של הדגם שלך בשנתון שלך. בקיצור, לא להסתמך רק על מחירון רכב אחד בלבד. וכאשר מציעים לך מחיר בעסקת טרייד-אין, דע לנקוב בערך הגבוה ביותר שראית בשוק המשומשות.

5) שמור על הפרדה בין העיסקאות - אל תתלהב יותר מדי מהמכונית החדשה; התמקד קודם כל במחיר שתקבל תמורת הרכב הישן שלך. רק כאשר תקבל מחיר טוב תמורת הרכב הישן, החל להתמקד באיתור דגם חדש וטוב ככל האפשר.

6) הראה שעשית מחקר שוק - כשאתה מנהל מו"מ עם חברת ליסינג שעושה עסקאות טרייד-אין, הוכח להם שאתה יודע על מה אתה מדבר, שעשית בדיקה של המחירים בשוק, ושאתה יודע את הערך האמיתי של הרכב הישן שלך. זה גם יקצר את המו"מ וימנע אי-הבנות.

7) הקפד על שקיפות מלאה - כדי שהעסקה לא תיפול, אל תספר חצאי-אמיתות ואל תסתיר פגיעות או תאונות שעבר הרכב. בכל מקרה, הרכב ייבדק במכון מוסמך, וכל הליקויים יתגלו - למרבה המבוכה של שני הצדדים. כדי למנוע אי-נעימות או פגיעה בהצלחת הטרייד-אין, ספר בדיוק מה מצב הרכב ואל תגיע למצב שבו 'נשרפת' בסוכנות שמחזיקה ברכב חדש שאתה מעוניין בו.

8) דרוש טופס גילוי נאות במכירת רכב משומש - אם מדובר על רכישת רכב משומש בעסקת טרייד-אין, טופס גילוי יכול לסייע בהבנת מצבו המלא של הרכב לפני שאתה לוקח אותו הביתה לשנים רבות.

ועכשיו כאשר המידע נמצא בידך - בדקת כבר את האפשרות לעשות טרייד-אין על הרכב הישן שלך?

קראו עוד: קניית רכב מליסינג
קראו עוד: רכב יד ראשונה

השאירו
פרטים >