העברת תשלומים על ליסינג

פעם אנשים בדרך כלל רכשו מכוניות ונסעו בהן עד שהן כבר לא היו ראויות לשימוש. זה יכול היה להימשך די הרבה זמן (מישהו מכיר מישהו מחזיק את אותו רכב 15 שנים בימינו?). בימים אלה, הרבה יותר נפוץ להחליף את הרכב שלך כל כמה שנים, בין אם על ידי רכישה או על ידי ליסינג של רכב חדש.

תוצאה בלתי מכוונת של מגמה זו היא שיותר ויותר אנשים מוצאים מנוחת עולמים, ומשאירים מאחור חוב על הרכב. מה קורה עם הרכב ועם החוב הנלווה, כאשר אדם נפטר? האם הילדים או בן/בת הזוג יורשים את תשלומי הליסינג? ננסה כאן לענות באופן יסודי על השאלות הללו, אך זה אף פעם לא מזיק להתייעץ עם עורך דין לענייני ירושה על מנת לקבל תמונה מלאה.

ליסינג על רכב הוא חוזה, כך שאם אתם מנהלים את ירושתו של אדם, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות לגבי רכב ליסינג הוא לסקור את תנאי החוזה. מות יקירכם עלול להיחשב "סיום מוקדם" של החוזה, והתשלומים עשויים להמשיך. אם יש ערב לעסקה או חותם נוסף על חוזה הליסינג, הוא או היא עשויים להיות אחראים לתשלומים עתידיים; אחרת, הם עשויים להיות באחריות בלעדית של יורשי המנוח.

בעת סקירת זכויות וחובות תחת הסכם הליסינג, ודאו כי תשלומי העסקה נעשים כנדרש; כישלון לבצע את התשלומים יכול להגביל את האפשרויות שלכם בעתיד, במיוחד אם אתם או מישהו אחר במשפחה רוצה להשתלט על הליסינג ולקבל לידיו את הרכב. אם אינכם מבינים די הצורך את השפה המשפטית מומלץ לעבור על המסמכים בליווי עורך דין לענייני ירושה וצוואות.

עורך דין לענייני ירושה מסביר על תשלומים עבור ליסינג

בכל מקרה, חשוב לדעת שאתם צריכים להודיע על הפטירה בהקדם האפשרי לאופרייט או לסוכן שלכם. על אופרייט לקבל הוכחה על מותו של החתום על הליסינג, ותיעוד כזה נדרש על מנת להסמיך אתכם לפעול בשם הלקוח שנפטר. ייתכן שיתאפשר לכם בתנאים מסוימים, כמנהלי הירושה, להחזיר את הרכב ולהפסיק את התשלומים תמורת תשלום קבוע. גם אם יתאפשר לסיים את החכירה מבלי שידרשו תשלומי חכירה נוספים, במקרים כאלו ואחרים יהיו עמלות וחיובים עבור דברים שונים כגון בלאי יוצא דופן ועיבוד ניירת הדרושה לצורך החזר הרכב.

זכרו, בכל מקרה מומלץ לשלם את החובות על הרכב מהכספים הזמינים במסגרת הירושה, אלא אם כן מוסכם על כולם שאחד היורשים ייקח על עצמו את הליסינג ואת הרכב.

אם אתם מודאג לגבי הזכויות שלכם ורוצים להבין היטב את החובות שהותיר לכם הנפטר במסגרת הסכם ליסינג כזה או אחר, זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם עו"ד ירושה מומחה לפני נקיטת כל פעולה. אתם מוזמנים לפנות למשרד עורכי דין לענייני ירושה רן מובשוביץ' לקבלת ייעוץ, בכתובת:

השאירו
פרטים >